Doorgaan naar inhoud
Bekijk ons assortiment tuinmeubelen en buitentextiel 2023!
Bekijk ons assortiment tuinmeubelen en buitentextiel 2023!

Land

Lederhose onderhouden

Op deze pagina leggen wij uit hoe je het beste een lederhode kunt onderhouden.

Stap 1: onderhoud voor gebruik

Om de lederhose goed te beschermen tegen water en vuil is het belangrijk om de lederhose voor gebruik in te spayen met een impregneerproduct. Hierdoor krijgt het leer een beschermlaagje zodat eventuele vlekken afstoten of makkelijker te verwijderen zijn.

Stap 2: schoonmaken

Wij adviseren de lederhose niet te wassen, wanneer de broek gewassen wordt gaat hij minder lang mee. Wanneer er vlekken in de lederhose zitten kun je de volgende tips volgen:

  • Dep met water heel voorzichtig op de plek, maar niet wrijven.
  • Bij hardnekkige vlekken kun je mineraalwater gebruiken. Alleen deppen in de richting van de leerstructuur.
  • Bij vetvlekken werkt baking soda met azijn, de azijn zorgt ervoor dat het leer soepel blijft. Dit moet wel goed na geborsteld worden.
  • Bij vetvlekken kun je ook talkpoeder gebruiken, de talk neemt het vet namelijk op.
  • Groene zeep of vloeibare glycerine is het beste middel om leer te reinigen, je kunt dit kopen als speciale leerzeep, zadelzeep en meubelzeep, dit is wel duurder dan bovenstaande opties.

Stap 3: uithangen/drogen

Wanneer je de lederhose hebt gedragen, of wanneer hij nat is geworden, hang hem dan uit. De lederhose moet niet te snel, maar ook niet te langzaam drogen. Wanneer de broek te snel droogt kan het leer hard worden en eventueel barsten. Droogt de broek te langzaam, dan kan het leer muf gaan ruiken of schimmelen. Het is belangrijk dat de lederhose op een plek droogt met voldoende ventilatie. Het liefst buiten in de wind, maar niet in de volle zon. Daar kan leer niet tegen, tenzij je het leer heel goed invet.

Stap 4: onderhoud na schoonmaken

Tips om de lederhose goed te onderhouden:

  • Wanneer de broek nat is geworden of wanneer hij gereinigd is, behandel de lederhose dan opnieuw met impregneerspray. Hierdoor wordt het leer weer water- en vuilafstotend.
  • Borstel de lederhose regelmatig, gebruik hiervoor een schone borstel die niet zelf verhaart. Hierdoor blijft het leer in goede conditie en verwijder je vlekken en regelmatigheden.

Vergelijk Producten

{"one"=>"Selecteer 2 of 3 items om te vergelijken", "other"=>"{{ count }} van 3 items geselecteerd"}

Selecteer het eerste item om te vergelijken

Selecteer tweede item om te vergelijken

Selecteer derde item om te vergelijken

Vergelijken